nieuws

Gerling krijgt klap na klap te verwerken

Archief

Voor de Duitse industriële verzekeraar Gerling lijkt de ‘Wet van Murphy’ te gelden

De in financiële problemen verkerende verzekeraar probeert om zijn solvabiliteitspositie te versterken al geruime tijd enkele bedrijfsonderdelen te verkopen, maar telkens komt daar op het laatste moment een kink in de kabel. Recent is bekend gemaakt dat de voorgenomen overname door HDI definitief van de baan is, waarbij zeker een rol heeft gespeeld dat kortgeleden nieuwe schulden ter grootte van ongeveer € 900 mln aan het licht zijn gekomen. Eerder mocht Gerling zijn herverzekeringspoot van de Duitse toezichthouder niet verkopen, maar stelde de rechter de verzekeraar in het gelijk. De toezichthouder heeft echter inmiddels aangekondigd hiertegen in beroep te gaan.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.