nieuws

Geringe stijging schade particulier verzekerden

Archief

De brutoschadelast van particulier verzekerden is afgelopen jaar met 3,4% gestegen tot € 1230,28. Bij ziekenfondsverzekerden stegen de kosten minder sterk: 1,3%, maar absoluut gezien zijn ze nog steeds duurder dan particulier verzekerden: € 1.581,01. De netto schadelast per particulier verzekerde bedraagt € 1146,24. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van Vektis, het statistiekbureau van de zorgverzekeraars.

Volgens Vektis is de toename van de particuliere schadelast laag, zeker in vergelijking met voorgaande jaren, waarin er stijgingen waren van 10% tot 12%. “Het farmacieconvenant leverde een belangrijke bijdrage aan geringe stijging van de schade.” Daarnaast zijn er minder kosten gemaakt voor ziekenvervoer (door beperktere vergoeding) en verloskundige hulp (door afnemend aantal geboorten).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.