nieuws

Generali verklaart verschil

Archief

Generali heeft bij het onlangs verstuurde waardeoverzicht van het Toekomstplan het intermediair een toelichting gegeven op het verschil tussen de totale kosten voor de bemiddelaar en de ontvangen provisie.

“Ontvangen provisie slaat op een kasstroom en ‘kosten bemiddelaar of verzekeringsadviseur op de in rekening gebrachte kosten”, aldus de maatschappij uit Diemen. “De afsluitprovisie keren wij ineens uit, maar wij hebben vijf jaar nodig om dit terug te verdienen. Generali moet dit bedrag voorfinancieren, daarom ‘kost’ een polis bijvoorbeeld geen _ 1.920, maar _ 2.111. De doorlopende provisie houden wij gedurende slechts vijf jaar in op de premie en keren wij over twintig jaar uit aan het intermediair. Daardoor hebben wij een rentevoordeel. De doorlopende provisie ‘kost’ een polis bijvoorbeeld geen _ 912, maar slechts _ 681.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.