nieuws

Generali verhoogt autopremies

Archief

Generali heeft per 1 september de autopremies verhoogd. Daartegenover staan enkele uitbreidingen in de polisvoorwaarden, die per 1 oktober ingaan.

De reden voor de premieverhoging is, zoals bij de meeste verzekeraars, dat de kosten van schadeherstel toenemen. “Sneller dan verwacht”, aldus Generali. De WA-premies en de premies voor verhaalsservice en rechtsbijstand zijn met 5% verhoogd. De premie voor de all-risksdekking is met 5,5% gestegen. De tarieven voor de beperkt-casco- en de ongevallen-inzittendendekking zijn gelijk gebleven. Daarnaast zijn premiekortingen tot 10% ingevoerd voor motorrijtuigen die zijn voorzien van een alarminstallatie.
Per 1 oktober worden een aantal voorwaarden verruimd. Zo heeft partiële diefstal (bijvoorbeeld schade door joyriding of braak) geen gevolgen meer voor de no-claimkorting en is de bedenktijd bij schade die voor eigen rekening wordt genomen, verlengd van drie naar twaalf maanden. De nieuwwaarderegeling geldt nu voor personenauto’s tot e 50.000 (was e 35.000).
De ‘no blame-no claim’-regeling, die in de praktijk al werd toegepast, is nu ook in de voorwaarden opgenomen. De regeling houdt in dat de verzekerde bij een aanrijding met een niet-gemotoriseerde verkeersdeelnemer geen no-claimkorting verliest als hij geen schuld heeft aan het ongeval.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.