nieuws

Generale Bank profiteert van hausse in hypotheken

Archief

Generale Bank Nederland, waaronder de Direktbank, heeft vorig jaar volop geprofiteerd van de hausse in hypotheken. De bank boekte daarin een groei van 37%.

De verkoop van hypotheken steeg vorig jaar tot een ongekende hoogte: in totaal werd f 1,5 mld meer aan hypothecaire leningen uitgezet in de private sector.
De hypotheekportefeuille nam daardoor toe tot f 5,6 mld. De kredietverlening aan de private sector steeg tot f 16,3 (13,9) mld. De spaargelden bleven min of meer gelijk: f 7,3 mld.
Assurantiebedrijf
Het assurantiebedrijf van de bank boekte vorig jaar eveneens een stijging in inkomsten. De ontvangen provisies uit bemiddeling in verzekeringen gingen met 4% omhoog en kwamen uit op f 19,7 (19,1) mln. In 1996 was de groei nog f 0,2 mln.
De nettowinst van de bank steeg fors naar f 111,2 (83,6) mln. Het distributienet werd uitgebreid naar 94 kantoren door de opening van twee vestigingen, in Drachten en Rotterdam. De bank heeft 2.401 (2.467) medewerkers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.