nieuws

Geldverstrekkers boeken goed resultaat in krimpende markt

Archief

In een hypotheekmarkt die met 10% is gekrompen, wisten Bank of Scotland, Florius en Obvion toch goede resultaten te boeken.

Florius zette vorig jaar voor _ 4,8 mld aan hypotheken om, daarnaast verkocht de hypotheekverstrekker 62% meer aan verzekeringen dan (Bouwfonds) in 2006. Het intermediair wist Florius overigens direct goed te vinden want tot en met december 2007 werd een marktaandeel gerealiseerd van 4,8%. Bij voorganger Bouwfonds Hypotheken was dit in 2006 3,8%.
Obvion heeft vorig jaar een hypotheekproductie geboekt van _ 5,3 (6,2) mld, zo’n 15% lager dan in 2006. Doordat de totale markt in gelijke mate daalde, is het marktaandeel vrijwel gelijk gebleven op 5,2%, meldt de Heerlense geldgever. De nettowinst nam toe tot _ 35,8 (27,5) mln. Er werd voor _ 6,8 mld aan hypotheken gesecuritiseerd.
Bank of Scotland verbeterde de productie vorig jaar met 15% tot zo’n _ 2,5 mld. Dankzij deze omzetstijging heeft de bank nu een hypotheekboek van meer dan _ 8,5 mld. Bank of Scotland schrijft het succes toe aan de verbetering van het assortiment. De bank voerde tariefklassen in van 75 tot 125% van de executiewaarde, waaronder een klasse van 110%. Tevens intoduceerde de bank vorig jaar een Budget Hypotheek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.