nieuws

Geen schikking in conflict aandelenlease

Archief

De Commissie Geschillen Aandelenlease (CGA) is er niet in geslaagd een regeling te treffen tussen aanbieders en ontevreden afnemers van aandelenleaseproducten.

“De CGA ziet onvoldoende grondslag voor een zinvolle en verantwoorde voortzetting van het overleg met partijen”, heeft minister Zalm (Financiën) aan de Tweede Kamer gemeld. “Ik betreur het zeer dat ik belangstellenden en u dit bericht moet overbrengen”, aldus Zalm, die de schuld voor de mislukte bemiddelingspoging niet legt bij de CGA. In een brief aan de minister wijst commissievoorzitter Oosting met de beschuldigende vinger naar Dexia, de Belgische bank die in 2000 Bank Labouchere (inclusief Legio Lease) kocht van Aegon.
Vooral door de houding van Dexia ziet Oosting geen spoedige oplossing in de vorm van een voor alle partijen aanvaardbare schikking. “Afnemers zullen hun recht individueel of op collectieve basis moeten zoeken”, concludeert minister Zalm.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.