nieuws

Geen ommekeer op Duitse kredietmarkt

Archief

Ondanks de opleving in de Duitse economie, is het verwachte keerpunt op de Duitse kredietmarkt uitgebleven

Daarentegen groeit kredietverschaffing explosief in de rest van Europa. In het uitstaande consumptief krediet is in augustus een lichte groei geweest ten opzichte van juli, al bedraagt het uitstaande krediet over het gehele jaar 1,7% minder dan in 2004. In de rest van Europa is het in vergelijking met vorig jaar met 8,8% gestegen. Het volume hypothecaire leningen van particuliere huishoudens is licht gestegen. In augustus nam het volume met 0,2% toe, na een toename van 0,3% in juli. Het jaarvolume kwam daarmee 1,1% hoger uit. In de andere Europese landen vond een toename van maar liefst 17,6% plaats.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.