nieuws

Geen bijsluiter voor eenvoudige levenpolissen

Archief

Er komt geen financiële bijsluiter voor eenvoudige levensverzekeringen. Voor dit soort polissen blijft de huidige productleeswijzer bestaan.

Dat heeft het Verbond van Verzekeraars te horen gekregen van de Autoriteit Financiële Markten. Voor complexe levensverzekeringen is het gebruik van de financiële bijsluiter per 1 juli verplicht. Voor eenvoudige producten had het Verbond, samen met de Pensioen- en Verzekeringskamer, zelf een aangepaste bijsluiter ontwikkeld. De Autoriteit-FM heeft daar echter bedenkingen bij.
Reden is de regelgeving rond de bijsluiter: een bijsluiter die op vrijwillige basis wordt verstrekt moet namelijk voldoen aan alle regels voor de echte bijsluiter. Dat laatste ziet het Verbond niet zo zitten: onnodig, te veel administratieve rompslomp en niet gelijk aan regels van concurrenten. De Autoriteit-FM gaat nu bekijken of aanpassing van de huidige productleeswijzer noodzakelijk is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.