nieuws

Garantieverzekeraar i.o. weer ter ziele

Archief

De Amersfoortse verzekeraar Totaal Inter i.o. is weer opgeheven. De maatschappij is nooit actief geworden.

De verzekeraar werd medio juli 1990 opgericht met als doel het sluiten van betalingsgarantieverzekeringen.
Een van de initiatiefnemers en aandeelhouders van deze nieuwe maatschappij was Ger Nicolasen. Volgens hem is de maatschappij nooit operationeel geworden, onder meer, omdat niet genoeg geldschieters konden worden gevonden teneinde aan de solvabiliteitseisen van de Verzekeringskamer te voldoen. Nicolasen: “Er was in die tijd bovendien wat commotie ontstaan bij Unigarant, die onze naamgeving betwistte. Daarbij kwam dat een van de geinteresseerde geldschieters, een Amerikaanse verzekeraar zich terugtrok. Dat alles maakten het project niet langer levensvatbaar, zodat we het hebben afgeblazen”.
Formele zaak
Volgens Nicolasen is de liquidatie van de onderneming nooit officieel gemeld, hetgeen nu alsnog is gebeurd. “Het is louter een formele zaak”, aldus Nicolasen.
Na die tijd was hij een jaar werkzaam voor Lanfermeyer & Partners, waarna hij het assurantiebedrijf Eurogarant in Wijhe oprichte, waarvan hij voor eenderde aandeelhouder is. “Sinds vorige week ben ik daar uit de directie. Wel blijf ik aandeelhouder. Verder wil ik een nieuw assurantiekantoor gaan oprichten.”
De vereffenaar van de liquidatie is aandeelhouder, drs. J.A. Uding van kantoor Drs. J.A. Uding & Partners in Amersfoort, 06-53.70.95.00 of tel. 033-461.38.67, fax 033-461.50.31.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.