nieuws

Fusiebedrijf krijgt naam Univé

Archief

De naam Univé blijft vrijwel zeker gehandhaafd voor de fusiecombinatie Univé/VGZ/IZA/Trias, die op dit moment onder de werknaam Uvit door het leven gaat.

“De naam Univé dekt de lading en heeft een goede naamsbekendheid. Dus het is een logische keuze”, aldus een woordvoerder.
Het was al langer bekend dat de naam VGZ verdwijnt. “Mensen kennen VGZ als een zorgverzekeraar, maar deze fusiecombinatie biedt meer dan alleen zorgverzekeringen. Die naam dekt de lading dus niet.”
Het concern twijfelt nog over het locatiebeleid. “Er bestaat een kans dat het hoofdkantoor van VGZ uit Nijmegen verdwijnt, maar datzelfde zou voor Zwolle kunnen gaan gelden waar Univé zetelt. Het lijkt logisch een meer centrale locatie te zoeken.”
Deze maand verwacht het concern ook meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de nodige personele gevolgen van de fusie en het daarmee gepaard gaande locatiebeleid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.