nieuws

Fusie Marsh & McLennan met Johnson & Higgins

Archief

De Amerikaanse verzekeringsmakelaars Marsh & McLennan en Johnson & Higgins gaan fuseren. De nieuwe combinatie wordt daarmee weer het grootste makelaarskantoor ter wereld. In ons land worden de dochters Mees & Zonen (Johnson & Higgins) en het jonge Marsh & McLennan ook samengevoegd.

De fusiepartners gaan, waarschijnlijk wereldwijd, de naam J&H Marsh & McLennan gebruiken. Vorig jaar was Marsh & McLennan goed voor een omzet van $ 4,1 mld en 27.000 werknemers. Johnsons & Higgins zette $ 1,2 mld om en heeft negenduizend mensen in dienst. Door de fusie wordt de jonge combinatie Aon Corporation en Alexander & Alexander weer verwezen naar de tweede plaats.
De Nederlandse onderdelen van beide fusiepartners worden ook samengevoegd. Nederlands oudste assurantiemakelaar Mees & Zonen, in 1991 door Johnson & Higgins gekocht van ABN Amro, neemt de tweede plaats in op de makelaarsranglijst. Mees & Zonen heeft acht vestigingen, 380 werknemers en een premie-omzet van ruim f 1 mld.
Marsh & McLennan is aanmerkelijk kleiner. Het makelaarsbedrijf is sinds 1992 in opbouw en telt momenteel vijftig medewerkers en een premie-omzet van f 150 mln. Naast de vestiging in Capelle aan den IJssel hoort ook de divisie Mercer Ten Pas – met tweehonderd werknemers – tot Marsh & McLennan.
De beide directeuren Aad Strijbos (Mees & Zonen) en Eric Dorhout Mees (Marsh & McLennan) zijn verheugd over de fusie. Personele gevolgen (inkrimping) verwachten zij niet. Strijbos verwacht eerder een uitbreiding. Volgens Dorhout Mees zal “het hoogwaardige personeel van Marsh & McLennan een belangrijke rol gaan spelen binnen Mees & Zonen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.