nieuws

Friesland Bank wint ‘leguanen-geding’

Archief

De Friesland Bank mag in haar reclamecampagne voor hypotheken gebruik blijven maken van afbeeldingen van zogeheten Leguaanwoningen, bio-ecologische woningen die hun bijnaam danken aan hun vorm, kleurgebruik en gebruik van zonne-energie. De woningen zijn ontworpen door De Groene Leguaan, die geen toestemming heeft gegeven voor gebruik van de foto’s.

De Groene Leguaan wilde de foto’s uit de folders hebben en had daartoe een kort geding aangespannen wegens inbreuk op auteursrecht. De Friesland Bank is door de voorzieningenrechter echter in het gelijk gesteld. “De bank heeft niet in strijd met de Auteurswet gehandeld, omdat de woningen vanaf de openbare weg voor iedereen te zien zijn.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.