nieuws

Fred van Gelder onvindbaar voor curator

Archief

De Baarnse tussenpersoon Fred van Gelder is voor curator René Smink “onvindbaar en onbereikbaar”, zo blijkt uit diens eerste faillissementsverslag.

Van Gelders hypotheek- en pensioenadviesbureau werd op 30 mei failliet verklaard. Dat faillissement was bijna onafwendbaar na het opleggen van een last onder dwangsom door toezichthouder AFM.
Een kat in financiële nood maakt rare sprongen. Dat Van Gelder polissen van zijn klanten afkocht en voor tonnen naar eigen rekeningen liet overmaken, staat vast. Uit een verhoor zal naar voren moeten komen, waaróm hij daartoe overging. Hoe groot de schuld is, is nog lang niet duidelijk.
Overigens heeft Van Gelder jarenlang verzuimd om een jaarrekening in te leveren bij het Handelsregister. De laatste deponering heeft plaatsgevonden over het boekjaar 1999 en wel op 9 november 2000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.