nieuws

Franse verzekeringsmedewerker ontslagen vanwege boek

Archief

‘Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval’

Ondanks deze passage in het voorwoord van zijn boek ‘Kleine moorden tussen partner’ is de Franse auteur Bruno Perera, werkzaam bij verzekeraar Compagnie Française de Defense et de Protection (CFDP), door zijn werkgever ontslagen vanwege een ‘ernstig vergrijp’. Twintig van zijn collegas hebben namelijk geklaagd over de in hun ogen sterk gelijkende karikaturale beschrijvingen van sommige personages in het boek. Hebben deze mensen geen gevoel voor humor of heeft de schrijvende collega inderdaad zijn rekening vereffend met het bedrijf dat hij toch al wilde verlaten? Nu het dagblad Le Monde het nieuws op de voorpagina heeft gepubliceerd, maakt het boek grote kans om een bestseller te worden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.