nieuws

Franse verzekeraars azen op nieuw soort tussenpersonen

Archief

Onafhankelijke adviseurs in vermogensbeheer zijn à la mode in Frankrijk

Sinds tien jaar opereren deze tussenpersonen, net als makelaars, onafhankelijk van verzekeraars. Het is hun taak individuele klanten te adviseren bij het beheren van hun vermogen, onder andere via de aan- en verkoop van aandelen en levensverzekeringen. Er zijn nu ongeveer 3.000 adviseurs actief die 10 % van het spaargeld van de Fransen beheren. Dankzij dit succes zijn de vermogensbeheerders een nieuwe verkoopkanaal geworden voor de verzekeraars, die distributieovereenkomsten met hen proberen te sluiten. Er zijn nu meer dan acht Franse verzekeringsmaatschappijen, waaronder AXA, die gebruik maken van dit nieuwe distributiekanaal.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.