nieuws

Franse bankverzekeraars winnen marktaandeel

Archief

De bankverzekeraars in Frankrijk winnen terrein

Met een omzetgroei van 11 % in 2003 (+ 14,6% in leven; + 11% in schade) en van 19 % in de eerste zes maanden van het jaar hebben zij hun marktaandeel vergroot. De traditionele verzekeraars boekten namelijk geringere inkomstenstijgingen: 8% en 18%. Bankverzekeraars zijn vooral succesvol met nieuwe verzekeringsproducten, zoals het door de overheid gestimuleerde pensioenspaarproduct (Perp). In de verkopen van dit in juni gelanceerde product hebben zij een aandeel van 85%. Datzelfde geldt voor de nieuwe ongevalpolissen. Daarnaast hebben zij al geruime tijd een fors aandeel in de Franse autoverzekeringsmarkt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.