nieuws

Fortis wil geen rol in beloning

Archief

“Eigenlijk zou ik daar als verzekeraar geen rol in moeten hebben

” Dat zegt Jos Baeten, directievoorzitter van Fortis Verzekeringen Nederland, over de beloning van een assurantietussenpersoon. “Wij zijn opgevoed in een cultuur dat die beloning een afspraak is tussen maatschappij en intermediair. Dat moet snel veranderen.” Hij zegt niet tegen provisie te zijn. “Het kan voor de klant een betalingsvorm zijn, als transparante opslag op de verzekeringspremie.” Als verkoopprikkel heeft provisie op termijn volgens hem afgedaan. “Voor het binden van een tussenpersoon is provisie, althans vanuit consumentenperspectief, het slechtst denkbare middel.” Begin april rondt de Universiteit van Amsterdam een studie naar het beloningsstelsel af; de opdracht daartoe komt van de NVA, NBVA en het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.