nieuws

Fortis verkoopt Antilliaanse dochter

Archief

Fortis ASR heeft de portefeuille van uitvaartverzekeraar Onderlingehulp Antillen verkocht aan de manager van de vestiging op de Antillen, Susan van Dijk, omdat verzekeren op de Nederlandse Antillen niet langer past in het beleid van Fortis ASR.  De overgedragen portefeuille betreft circa 23.000 polishouders op de Nederlandse Antillen en Aruba. Onderlingehulp Antillen heeft vestigingen op Curaçao (hoofdvestiging), Aruba en Bonaire. Het verzekerd kapitaal is €39 mln; het premievolume bedraagt €1,4 mln per jaar. 

Onderlingehulp Antillen maakte tot 1999 onderdeel uit van Onderlingehulp Verzekeringen in Enschede. Bij de overname van deze verzekeraar zijn ook de vestigingen op de Nederlandse Antillen en Aruba in het bezit gekomen van Amev. De Centrale Bank van de Nederlandse Antillen en alle betrokken medewerkers zijn vooraf geïnformeerd. De overdracht is nog onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de toezichthouder DNB.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.