nieuws

Fortis rondt verkoop Bruns ten Brink af

Archief

Fortis heeft de verkoop van het volmachtbedrijf Bruns ten Brink aan de Belgische verzekeringsgroep Asco/BDM afgerond. De overname blijft voor de 19 medewerkers zonder gevolgen.

Bruns ten Brink is een dochter van Fortis Corporate Insurance (FCI) en richt zich op particulieren middels de verkoop van voornamelijk autoverzekeringen. Het bedrijf past niet meer in de strategie van FCI, dat zich richt op schadeverzekeringen voor bedrijven.
Bruns ten Brink, nu nog gehuisvest in de Amstelveense vestiging van FCI, haalde vorig jaar f 31 (27) mln brutopremie binnen. Het provisie-inkomen bedroeg f 4 mln. Verzekeraar BDM telt 42 medewerkers en telde in 2000 een brutopremie-inkomen van f 82 mln, waarvan f 5,5 mln in Nederland. Zustermaatschappij Asco had een aandeel van 50% in het totale premie-inkomen.
De banen van de 19 medewerkers van Bruns ten Brink zijn niet in gevaar. Asco/BDM streeft ernaar het personeelsbestand verder uit te breiden. Er wordt nog gezocht naar een nieuw onderkomen in de buurt van Amstelveen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.