nieuws

Fortis reserveert fors voor beleggingspolissen

Archief

Fortis heeft miljoenen gereserveerd voor compensaties aan klanten met een beleggingspolis, zo blijkt uit de jaarcijfers van het concern

Het technisch resultaat van het Nederlandse levenbedrijf is vorig jaar gekelderd tot € -86 (+275) mln, waarbij een drukkend effect van € 158 mln volgens Fortis moet worden toegeschreven aan de onrust op de internationale kapitaalmarkten. De rest van het verschil (ruim € 200 mln) komt voor een groot deel voor rekening van “extra verplichtingen uit hoofde van beleggingsgerelateerde verzekeringen”. Het verzekeringsbedrijf van Fortis boekte vorig jaar 3% minder brutopremie: € 5.219 (2.381) mln. Het levenbedrijf kromp met 10% tot € 3.108 (3.438) mln. Schade groeide met 9% tot € 2.111 (1.943) mln; zowel Leven als Schade boekte vorig jaar een winststijging dankzij betere beleggingsresultaten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.