nieuws

Fortis ASR na integratie grootste volmachtbedrijf

Archief

Fortis ASR heeft de volmachtbedrijven van schadeverzekeraars Amev, Stad Rotterdam en Woudsend begin dit jaar samengevoegd. Daardoor is het grootste volmachtbedrijf van ons land ontstaan, aldus de bankverzekeraar. 

Het nieuwe geïntegreerde volmachtbedrijf (19 medewerkers) is gevestigd in Utrecht. De schadeportefeuille die in volmacht is gesloten door bemiddeling van 180 assurantiekantoren, telt ruim € 220 mln brutopremie. In het kader van de samenvoeging heeft het volmachtbedrijf van Fortis ASR het actieplan ‘Samen Werken’ opgesteld waarin gevolmachtigden aangesproken worden op transparantie, kwaliteit en continuïteit van portefeuille en processen. Fortis ASR stelt daar tegenover: bedrijfsmatige adviezen, opleidingen en “een unieke winstcommissie” die kan oplopen van 20% tot 35%, afhankelijk van de schaderesultaten.
Op een termijn van tien jaar verwacht Fortis ASR een terugloop in het aantal volmachtkantoren. Investeringen in verdere professionalisering zullen niet door alle volmachtkantoren kunnen worden opgebracht, stelt Fortis ASR. De maatschappij verwacht wel schaalvergroting op kantoorniveau.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.