nieuws

Forse toename schadeclaims door stress op het werk

Archief

Het aantal schadeclaims bij ziekteverzuim- en arbeidsongeschiktheidsverzekeraars als gevolg van stress op het werk is in Groot-Brittannië sinds 1995 met 51% toegenomen, zo blijkt uit cijfers van de Britse inkomensverzekeraar Unum

Het stressgerelateerde arbeidsverzuim heeft in Groot-Brittannië inmiddels dezelfde omvang als die met betrekking tot rugklachten in het vorige decennium. Volgens de verzekeraar wordt het aantal verzuimde arbeidsdagen door stress geraamd op 65 miljoen per jaar. Een knelpunt vormt dat veel werknemers stress als verzuimoorzaak noemen, terwijl daarvan volgens medisch deskundigen in feite geen sprake is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.