nieuws

Forse stijging schadelast DAS

Archief

Vorig jaar is een einde gekomen aan de strakke schadebeheersing door DAS Rechtsbijstand.

De externe schadelast steeg met ruim 18% tot f 27,6 mln. Die post schommelde al vier jaar lang rond de f 23 mln. De totale schadelast kwam vorig jaar uit op bijna f 80 mln, na een aantal jaren rond de f 70 mln te zijn gestabiliseerd. Door de schadestijging was DAS zelfs genoodzaakt per 1 januari een lichte premieverhoging door te voeren.
Ook de bedrijfskosten kwam hoger uit: f 44,5 (41,6) mln. Aan provisie werd f 26,6 (24,6) mln uitbetaald.
De marktleider in rechtsbijstandverzekeringen profiteerde van het gunstige rechtshulpklimaat. Het brutopremie-inkomen steeg met 8% tot f 125 (116) mln. De verdeling over de drie segmenten is als volgt: 45% gezinsrechtsbijstand, 40% bedrijf en 5% motorrijtuigen.
Voor belastingen boekte DAS een resultaat van f 7,1 (8,2) mln. Na belastingen bleef een nettowinst over van f 4,6 (5,3) mln. De solvabiliteit van DAS bedraagt f 53,8 (44,4) mln, waarmee een marge van 260% bereikt is.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.