nieuws

Fors meer oversluitingen door lage hypotheekrente

Archief

Dankzij de lage hypotheekrente is het aandeel van oversluitingen en tweede hypotheken in de totale hypotheekproductie in de eerste zes maanden van 2003 gestegen tot boven de 50%, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

In de eerste helft van dit jaar zijn 240.000 nieuwe woninghypotheken ingeschreven. Dat is vrijwel gelijk aan het aantal van 242.000 hypotheken dat in de eerste zes maanden van 2002 werd ingeschreven. Het aandeel van de oversluitingen en tweede hypotheken, in de eerste helft van vorig jaar nog 50%, steeg met een totaal aantal van 129.000 transacties tot 54%.
In het tweede kwartaal is het aantal oversluitingen zelfs met 35% gestegen ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar: van 55.000 tot 74.000. De stijging houdt verband met de lage hypotheekrente, die in juni met gemiddeld 4,5% het laagste niveau bereikte sinds 1956.
Het gemiddelde hypotheekbedrag is in de eerste helft van 2003 met 9% gestegen tot e 171.000 (157.000).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.