nieuws

Fors banenverlies bij zorgbedrijven Delta Lloyd en Ohra

Archief

Bij de zorgbedrijven van Delta Lloyd en Ohra verdwijnen circa 230 van de 688 formatieplaatsen

Marktontwikkelingen nopen tot deze efficiencyslag, aldus het concern. Nog voor de zomer moeten de personele consequenties duidelijk zijn. De operationele zorgactiviteiten van Ohra gaan van Arnhem naar Den Haag en een groot deel van het werk wordt gedigitaliseerd, waardoor banen verloren gaan, stellen de vakbonden. “Meeverhuizen naar Den Haag zal voor de meeste medewerkers geen optie zijn”, aldus FNV-bestuurder Bob Bolte. “Het herplaatsen van boventalligen gaat waarschijnlijk ook problemen opleveren.” De verzekeraars Achmea Zorg (duizend), Agis (tweehonderd) en Menzis (vierhonderd) maakten al eerder banenverlies bekend.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.