nieuws

Focwa-bedrijven repareren meer autoschades voor verzekeraars

Archief

De 1.465 autoschadeherstelbedrijven aangesloten bij de branche-organisatie voor het carossieriebedrijf Focwa hebben vorig jaar het gemiddelde schadebedrag per auto zien toenemen tot f 2.682 (2.590); bij niet-leden was de groei nog groter: f 2.845 (2.718).

Volgens de Focwa nam het aantal autoschadeclaims bij verzekeraars vorig jaar toe naar 950.000 (900.000). Deze groei was het gevolg van onder meer het grote aantal hagelschades medio vorig jaar. “Hierdoor werden circa 70.000 auto’s getroffen”, aldus de Focwa. De totale schadelast van verzekeraars op het gebied van motorrijtuigen nam volgens de Focwa toe tot f 2,3 (2,2) mld.
Focwa werkt samen met autoschadeherstelketens Achmea Schadeservice en SLA (Service Level Agreement) Groep, die de verzekeraars De Amersfoortse, Amev Interlloyd en het Alkmaarse volmachtbedrijf Turien & Co (Alpina) omvat. Met deze aanbieders zijn afspraken gemaakt over het gebruik van het kostprijscalculatiesysteem van de Focwa.
Het aantal Audatex-calculaties groeide vorig jaar naar 322.680 (301.691) bij Focwa-bedrijven. Bij de overige bedrijven is het aantal Audatex-calculaties gedaald naar 100.351 (108.626).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.