nieuws

Fineos biedt portalen voor tussenpersonen

Archief

Softwarebedrijf Fineos heeft internetportalen voor tussenpersonen ontwikkeld. Al eerder ontwikkelde Fineos een soort zelfbedieningsportalen voor klanten van banken en verzekeraars.

De webportalen verschaffen de tussenpersoon en assurantiemakelaar een hulpmiddel bij het klantenbeheer. Via de bedrijfsdatabank hebben ze rechtstreeks inzicht in de status van hun klanten en prospects en kunnen zij een aantal geautomatiseerde handelingen verrichten. Zo kan men nieuwe informatie bekijken, gegevens van bestaande accounts raadplegen en bijwerken, offertes opstellen en toesturen en vragenlijsten invullen. Verder kunnen polisaanvragen en claims ingediend worden en wijzigingen worden doorgegeven.
Volgens Fineos moeten de webportalen de kosten voor financiële instellingen naar beneden brengen “omdat de belasting van het callcenter vermindert en tijdrovend en foutgevoelig papierwerk overbodig wordt”. De efficiency zou verbeterd worden, doordat een workflow-applicatie de informatiestroom beter beheersbaar maakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.