nieuws

Financiële bedrijven twee keer zo vaak slachtoffer computercriminaliteit

Archief

Een onderzoek van Deloitte & Touche in de Verenigde Staten onder honderd verzekeraars en andere financiële instellingen heeft uitgewezen, dat vorig jaar twee keer zo veel bedrijven het slachtoffer zijn geworden van computercriminaliteit dan een jaar daarvoor

In 2002 had 39% naar eigen zeggen te maken gehad met een of andere vorm van computercriminaliteit. Vorig jaar was dat opgelopen tot maar liefst 83%. Ondanks de toename heeft meer dan een kwart weinig budget om adequate maatregelen hiertegen te treffen; bij tien procent was het budget zelfs gedaald.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.