nieuws

Financieel Educatief failliet

Archief

Er is nog weinig duidelijkheid over het onlangs uitgesproken faillissement van adviesbureau Financieel Educatief in Huizen. Het bedrijf bemiddelde in verzekeringen en andere financiële producten.

Er liepen ook geldstromen van Financieel Educatief naar onder meer een stichting RAS die zich bezighield met (pensioen)regelingen in de onderwijswereld. Een van de verzekeraars waarmee het bedrijf zaken deed, is Winterthur. “Wij hebben nog een grote vordering op het Financieel Educatief”, zegt directeur Leven Peter van Solinge. Volgens hem is vooral slechte bedrijfsvoering de oorzaak van het faillissement. “Gewoon niet goed op de centen gelet”, zegt hij. De voornaamste vordering op Fiancieel Educatief is overigens van een leasebedrijf. Winterthur heeft inmiddels een eigen jurist op de zaak gezet.
Tot nu toe is de zaak nog erg duister en proberen betrokkenen elkaar de zwartepiet toe te schuiven. Curator Helleman gaat de komende weken proberen om de puzzelstukjes van deze zaak op hun plaats te krijgen. De directieleden van het bedrijf vormen daarbij waarschijnlijk geen informatiebron. Volgens geruchten zouden zij in Costa Rica verblijven.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.