nieuws

Fifa dwingt Allianz te verdwijnen

Archief

Verzekeraar Allianz moet zijn logos weghalen bij het WK voetbal in 2006, ondanks tientallen miljoenen euros aan sponsorgeld

De maatschappij heeft een 15-jarig sponsorcontract met het voetbalstadion in München, daardoor ook wel Allianz Arena genoemd, waar de openingswedstrijd van het toernooi zal plaatsvinden. Allianz is echter geen officiële sponsor van de Fifa of leverancier van het evenement, zodat de verzekeraar tijdens het WK veel publiciteit zal mislopen. Allianz zegt op de hoogte te zijn van de regels van de Fifa, voordat de maatschappij sponsor werd van het stadion en zal daarom ook geen klacht indienen. Toch krijgt de verzekeraar wel enige publiciteit, aangezien het stadion bij de voorbeschouwing van het toernooi nog aangeduid wordt als de Allianz Arena, in plaats van het Fifa World Cup Stadium.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.