nieuws

FIFA-AXA 1-0

Archief

Een rechtbank in Keulen heeft bepaald dat verzekeraar AXA onrechtmatig het verzekeringscontract met de wereldvoetbalbond FIFA heeft opgezegd voor het wereldkampioenschap 2002 in Japan en Zuid-Korea

De FIFA heeft nu recht op een nog nader vast te stellen schadevergoeding. AXA was destijds de leader van een 63 verzekeringsbedrijven tellend consortium, dat de voetbalbond verzekerde voor een bedrag van € 944 mln tegen het risico van afgelasting door onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een terroristische aanslag. Hoewel de bond al de helft van de in totaal verschuldigde premie van € 18,5 mln had betaald, werd het contract na de aanslagen in de VS eerst een hogere premie geëist en vervolgens eenzijdig opgezegd. Ten onrechte, meent de rechtbank, omdat terreuraanslagen reeds waren meeverzekerd. AXA moet 20% van de schadevergoeding betalen, de andere 62 de resterende 80%.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.