nieuws

FFP wordt Nederlandse vertegenwoordiger Efpa

Archief

De Federatie van Financieel Planners (FFP) treedt sinds kort op als op als de Nederlandse vertegenwoordiging van de European Financial Planning Association (Efpa).

Efpa is een Europese organisatie die zich bezighoudt met het neerzetten van standaarden voor de financiële dienstverlening. Door haar rol binnen de Efpa zal de FFP in staat zijn om Europese ontwikkelingen binnen financiële planning te volgen en te beïnvloeden, zo stelt de federatie. “Door regelmatig overleg zal ook op internationaal niveau kennisdeling plaatsvinden, wat weer ten goede komt aan de individuele FFP-leden.”
Volgens FFP voorzitter Henk Duthler gaat het om een internationale erkenning en biedt het bovendien “de kans om onze kwaliteitseisen te staven aan Europese richtlijnen en deze daarmee op een hoger niveau te brengen.”
Daarnaast neemt de FFP ook deel aan het European Qualifications Framework dat tot doel heeft tot een vergelijkbaar beroepskwalificatiesysteem te komen voor financiële advisering in Europa.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.