nieuws

FBTO wijzigt contractsduur verzekeringen ‘Eigen Huis’

Archief

FBTO heeft de contractsduur van schadeverzekeringen gesloten met leden van de Vereniging Eigen Huis tot 1 jaar teruggebracht. De direct-writer heeft daartoe besloten onder druk van de woonconsumentenorganisatie.

Sinds begin deze maand zijn de meerjarige contracten vervallen en vervangen door polissen met een looptijd van 1 jaar en een opzegtermijn van minimaal 30 dagen voor de premievervaldatum, aldus Eigen Huis.
FBTO hanteerde een contractsduur van 5 jaar voor de opstal- en inboedelverzekering en van 10 jaar voor de avp. Bij de avp was het al mogelijk om het meerjarige contract te vervangen door een éénjarig contract via een afkooptoeslag van 10% op de premie. Deze toeslag vervalt nu per 1 januari volgend jaar.
Verder worden verbeteringen doorgevoerd in het pakket verzekeringen dat FBTO aan Eigen Huis-leden aanbiedt. Onder meer wordt in de loop van dit jaar de kans op onderverzekering uitgebannen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.