nieuws

FBTO gooit hypotheken uit het assortiment

Archief

FBTO is gestopt met de verkoop van hypotheken. Als reden noemt de direct-writer de krimpende hypotheekmarkt.

FBTO zegt niet langer energie te willen steken in het werven van nieuwe hypotheekklanten. “Toen FBTO een aantal jaren geleden met hypotheken begon, waren de resultaten spectaculair. De laatste anderhalf jaar ging de productie bergafwaarts. Er zijn te veel aanbieders bijgekomen en de vele oversluitingen zijn voorbij”, zo verklaart woordvoerder Rob Mol de krimpende hypotheekmarkt.
Hoe groot de hypotheekportefeuille is, wil FBTO niet bekend maken. “Noem ons maar een kleine speler”, aldus Mol. De lopende contracten worden gewoon voortgezet.
FBTO wil zich voortaan alleen richten op eenvoudige producten die via internet verkocht kunnen worden. “Daar past een hypotheek niet tussen”, zegt Mol. De focus op internet heeft er toe geleid dat de direct-writer het aanbod op de site begin deze maand heeft uitgebreid met een ziektekostenpolis en een beleggingsrekening.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.