nieuws

Faillissementen in Enschede

Archief

De rechtbank in Almelo heeft twee Enschedese intermediairbedrijven failliet verklaard: A-Z Adviesgroep en ’t Makelaarshuis.

De laatste was een zustervennootschap van ’t Verzekeringshuis, dat een maand eerder failliet ging. De post ‘terugboekingsrisico’ is ongeveer e 1 mln groot. Eigenaar John Kuipers had twee werknemers in dienst – zij hebben het faillissement aangevraagd – en deed op verzekeringsgebied veel zaken met Winterthur.
Meer ontslagen volgen op het faillissement van A-Z Adviesgroep, een kantoor dat zich vanuit twee vestigingen in Enschede vooral had toegelegd op de verkoop van levensverzekeringen, financieringen en aandelenlease. Aegon was daarbij een belangrijk partner. De schuld bedraagt volgens de curator e 50.000. Veertien vaste en twintig parttime-medewerkers verliezen hun baan. A-Z Adviesgroep, mei 2000 opgericht, is een bedrijf geleid door drie vrouwen: Daphne Weber (53) was eigenaar, Margo Alberts (36) en Annelies Jogems (30) vervulden leidinggevende functies.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.