nieuws

Faillissement Vie d’Or wordt aangevraagd

Archief

De Verzekeringskamer (VK) zal binnenkort het faillissement van Vie d’Or aanvragen. De toezichthouder gaat hiertoe over nadat zij o.m. heeft berekend wat de totale kosten van de noodregeling zijn.

De aanvraag heeft zo lang op zich laten wachten, vanwege een beroepsprocedure bij het Gerechtshof in Den Bosch. Met deze procedure wilde de VK voorkomen, dat anderen dan polishouders (leveranciers etc.) aanspraak zouden kunnen maken op Vie d’Or-gelden die in de toekomst vrijkomen. Het Gerechtshof verklaarde de VK in de beroepsprocedure echter niet ontvankelijk. De toezichthouder overwoog daarop nog cassatie, maar legde zich onlangs toch neer bij de uitspraak.
Volgens de toezichthouder levert een verdere procedure geen voordeel op voor de ex-polishouders van Vie d’Or. Het zou alleen voor soortgelijke situaties in de toekomst soelaas bieden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.