nieuws

Extenso ontwikkelt nieuw schadesysteem

Archief

Expertisebureau Extenso (Bartok Groep), gespecialiseerd in motorrijtuigenexpertise, heeft een nieuw systeem ontwikkeld dat de schadeafhandeling versnelt.

Het systeem Steps beoordeelt via technische beslisregels of schadecalculaties van herstelbedrijven juist en volledig zijn en kijkt of de samenhang van de opgegeven werkzaamheden logisch is. Hierdoor kan de juiste expertisevorm worden vastgesteld (administratieve afhandeling, telefonische expertise of fysieke expertise). De eventueel geconstateerde afwijkingen worden gerapporteerd en aangevuld met een gericht expertiseadvies. “Hiermee kunnen de vervolgstappen in de schadeafwikkeling sneller worden afgehandeld en wordt de schadelast nog beter beheersbaar”, aldus Extenso. Het systeem is getest bij onder meer SNS Reaal-dochter Proteq en wordt binnenkort bij andere opdrachtgevers geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.