nieuws

Europese verzekeringstopman strijkt gemiddeld f 4 mln op

Archief

De leiders van de verzekeringsbranche in Europa verdienden vorig jaar gemiddeld _ 4 mln, zo blijkt uit een onderzoek van detacheerder Mercer naar de inkomens van bestuursleden van financiële dienstverleners.

De bestuursvoorzitters van verzekeringsmaatschappijen kregen vorig jaar een gemiddeld basissalaris van _ 0,9 mln. De aanvullende bonussen bedroegen gemiddeld 140% van het basissalaris (tegen 101% over 2006). Daardoor kwam de gemiddelde totale beloning in contanten uit op _ 2,6 mln en de totale directe vergoeding, inclusief lange termijn beloning in de vorm van aandelen of opties, op _ 4 mln.
In het bovenste segment ontvingen de topmannen een beloning van zo’n _ 4,4 mln. De gemiddelde salarisstijging van bestuursleden bij verzekeraars bedroeg vorig jaar 6%, zo meldt Mercer. Dat betekent dat de beloningen aan de top tweemaal zo snel stijgen als de jaarlijkse 3% salarisverhoging die in de Nederlandse bedrijfstak-cao voor de verzekeringsbranche is vastgelegd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.