nieuws

Europese verzekeringsbranche is crisis te boven

Archief

De Europese verzekeringsbranche laat weer gezonde groeicijfers zien. In 2004 steeg het gezamenlijke premie-inkomen met 5,5% tot € 927 mld. “De Europese verzekeringsbranche is daarmee de ergste financiële crisis sinds de Tweede Wereldoorlog te boven gekomen”, reageert Gérard de la Martinière, voorzitter van het Comité Européen des Assurances (CEA), de koepel van verzekeraarsorganisaties in Europa op deze cijfers. Met een aandeel van € 875 mld waren de 25 EU-lidstaten vorig jaar goed voor 94,4% van het totale premie-inkomen. 

Voor het eerst in vier jaar is de levenbranche de overige sectoren voorbijgestreefd in termen van groei. Levenpremies waren in 2004 bij elkaar goed voor € 559 mld, tegen € 507 mld in 2003. Dat betekent een toename van 6,8%. Deze groei kan nog verder doorzetten, zo is de verwachting van de CEA, gezien de toenemende vraag naar pensioenen en andere oudedagsvoorzieningen in veel landen.
In 2004 steeg het premie-inkomen van de overige branches met 3,7% naar € 368 mld.
De CEA vertegenwoordigt 93% van de verzekeringsmarkt van in totaal 33 landen. Het aantal verzekeringsmaatschappijen dat opereert op de Europese markt en hun werknemers blijven relatief stabiel met 5027 verzekeraars en meer dan 1 miljoen medewerkers. Vorig jaar werd door de verzekeringsbranche in Europa voor € 5800 mld geïnvesteerd.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.