nieuws

Europese industriële schadeverzekeraars verliezen terrein

Archief

De concurrentiepositie van industriële verzekeraars in Europa is verzwakt

Volgens een recent onderzoek van makelaar Aon onder riskmanagers van multinationals en andere grote bedrijven, verliezen de Europese industriële verzekeraars onder meer terrein aan Lloyd’s, Bermuda en sommige Amerikaanse markten. De forse verhogingen van zowel premies als eigen risico’s alsmede de dekkingsbeperkingen liggen ten grondslag aan de lichte, doch geleidelijke exodus van Europese risico’s naar andere verzekeringsmarkten. Zo kunnen volgens het Aon-onderzoek multinationals elders voor hun verzekeringspakketten 10 tot 30% goedkoper uit zijn. Overigens verwacht de makelaar dat mede hierdoor de premies voor industriële risico’s in Europa naar beneden worden bijgesteld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.