nieuws

Europese Commissie wil hypotheekmarkt openbreken

Archief

Een door de Europese Commissie ingestelde werkgroep heeft 48 aanbevelingen gedaan die het voor consumenten in de EU makkelijker moet maken om een hypotheek te sluiten bij een geldgever uit een andere lidstaat

De werkgroep beveelt o.m. aan om de wijze van renteberekening gelijk te schakelen; daarnaast moeten woningbezitters het recht krijgen om een hypotheek op elk moment te beëindigen. Verder wordt voorgesteld adviseurs een ‘best possible advice’-verplichting op te leggen. De Europese hypotheekmarkt is ca. € 4.000 mld groot.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.