nieuws

Europese Actuariële Academie opgericht

Archief

Deze week is in Keulen de European Actuarial Academy (EAA) opgericht. Het kersverse opleidingsinstituut, een initiatief van de actuariële instituten in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland, komt tegemoet aan de groeiende vraag in Midden- en Oost-Europese landen naar actuariële opleidingen.

Doelen van de opleiding zijn het aanbieden van de opleiding tot actuaris (ook met behulp van e-learning), de bijbehorende examinering en permanente educatie voor actuarissen in deze landen. De zetel van de EAA wordt Keulen. In het vierkoppige managementteam is de 48-jarige Anno Bousema (Actuarieel Instituut) de Nederlandse vertegenwoordiger. Hij wordt directeur bij het Europese instituut.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.