nieuws

Europeesche ziet netto winst fors toenemen

Archief

Met een forse winststijging heeft de Europeesche haar jubileumjaar 1995 afgesloten. Het premie-inkomen van de maatschappij nam toe nauwelijks toe, mede door stagnerende verkoop van de buitenland-vakanties.

Het premie-inkomen van de Europeesche nam vorig jaar toe tot f 260,8 (253,1) mln. De omzet beliep f 283,5 (273,1) mln. De netto winst steeg met 25% naar f 6,7 (5,4) mln.
Volgens de maatschappij namen de premie-ontvangsten uit kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen nauwelijks toe. Daarentegen zou de belangstelling voor de doorlopende reispolis onverminderd groot zijn geweest. De resultaten van de reistekening, met 62% van het totale premievolume de grootste branche, zijn positief beïnvloed door de uitkomsten van de Britse pool waarin de Europeesche participeert.
De brancheresultaten luiden: ongevallen en ziekte premie f 55,2 (55,5) mln resultaat f 2,7 (1,9) mln motorrijtuigen premie f 47,3 (42,9) mln resultaat f -0,2 (-2,2) mln transport premie f 64,4 (63,2) mln resultaat f 2,0 (1,7) mln brand premie f 24,2 (21,0) mln resultaat f 0,6 (0,2) mln overige varia premie f 69,7 (70,5) mln resultaat f 0,3 (2,2) mln

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.