nieuws

Europeesche vernieuwt motorfietsverzekering

Archief

De motorfietsverzekering van de Europeesche is op enkele punten vernieuwd. De gewijzigde dekking en tarieven zijn onlangs aan de markt gepresenteerd.

Een van de wijzigingen is de uitbreiding van het aantal regio’s. In plaats van drie regio’s, kent de maatschappij nu vier regio’s bij de premiestelling: de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, en Utrecht vormen de nieuwe regio 4.
Verder zijn enkele gebieden in regio 3 overgeheveld naar de goedkopere regio 2. De premies voor de beperkt casco-dekking zijn in de regio’s 1, 2 en 4 met 10% verhoogd als gevolg van het toegenomen diefstalrisico.
Winterstop
Verder is de polis uitgebreid met de mogelijkheid tot het opschorten van de dekking vanaf 1 december tot en met 1 maart. Deze ‘winterstop’ levert een korting van 15% op de jaarpremie. De korting wordt ook gegeven bij een volledig cascodekking: in dat geval blijven de beperkt cascorisico’s wel verzekerd.
Een korting van 5% op de jaarpremie wordt verleend, indien de de verzekerde een erkende aanvullende rijvaardigheidsopleiding heeft gevolgd.
Helm, kleding, en schoenen zijn standaard meeverzekerd tot f 1.000, maar hogere bedragen en een uitgebreidere dekking zijn mogelijk tegen een geringe premietoeslag, aldus de Europeesche.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.