nieuws

Europeesche in 1994 naar / 246 mln premie

Archief

De Europeesche heeft vorig jaar een bruto premie-inkomen behaald van f 246,8 (228,1) mln, een toename van ruim 8% ten opzichte van 1993.

Aan de premiestijging werd bijgedragen door alle sectoren. De grootste toename in premie-inkomen werd gerealiseerd in de ziekte en ongevallentekening én de transportverzekering met f 5,8 mln resp. f 5,7 mln. De branches brand en motorrijtuigen namen in premievolume met f 3,6 mln resp. f 3,4 mln toe.
Het totaal van brancheresultaten na herverzekering, kosten, inclusief intrest groeide naar f 3,8 (2,8) mln. De autotekening leverde de Europeesche een verlies op van f -2,2 (-0,8) mln. In andere branches werden positieve resultaten geïncasseerd.
De resultaten in de branches ziekte- en ongevallen, en transport stegen naar f 1,9 (0,6) mln, resp. f 1,7 (0,1) mln. In ‘brand’ en overige varia daalde het resultaat naar f 0,1 (0,2) mln resp. f 2,3 (2,7) mln.
SOS International, de alarmcentrale waar Europeesche voor 65% in deelneemt (35% Interpolis), behaalde in 1994 een resultaat van f 400.000 (f 65.000) na belasting. Het aantal behandelde zaken nam toe met 25% tot 72.000 (58.000).
Binnenkort hoopt Stad Rotterdam een meerderheidsbelang in Europeesche te verkrijgen (nu 48%) naast de huidige mede-aandeelhouder Union Rück. In de loop van dit jaar valt hierover de beslissing.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.