nieuws

‘Europees rapport gebaseerd op verouderde informatie’

Archief

Op 9 februari houdt de Europese Commissie in Brussel een openbare hoorzitting over de onlangs uitgebrachte interimrapportage over de Europese sector voor bedrijfsschadeverzekeringen

In dit rapport krijgt ook Nederland een paar vegen uit de pan. Zo wordt gesteld dat het hier gebruikelijk is om langlopende contracten te sluiten, waardoor de markt wordt afgesloten voor nieuwe spelers. Het Verbond van Verzekeraars zegt dat dit beeld is gebaseerd op verouderde informatie. “De markt tendeert nu juist naar jaarcontracten. Alleen op eigen verzoek van een klant worden nog contracten gesloten voor maximaal vijf jaar”, aldus het Verbond, dat ook zal deelnemen aan de hoorzitting. De definitieve rapportage, waarin ook de resultaten van de hoorzitting en een schriftelijke consultatie worden betrokken, komt in september uit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.