nieuws

Europ Assistance neemt meerderheidsbelang in SAS

Archief

Europ Assistance heeft een meerderheidsbelang genomen in Schade Alarm Service (SAS) in Arnhem, onderdeel van de Van Ameyde Groep.

De verkoop van 70% van de aandelen door Van Ameyde Groep aan Europ Assistance is ingegeven door de noodzaak tot schaalvergroting, aldus algemeen directeur Peter Eijkhout van SAS. “De hulpverleningsmarkt wordt steeds internationaler. Als relatief kleine speler loopt SAS het risico in de verdrukking te raken. Europ Assistance versterkt onze positie en geeft ons tevens een internationaal netwerk”, aldus Eijkhout. Samen met adjunct-directeur Anne-Miek Broods behoudt hij de dagelijkse leiding over het bedrijf (46 medewerkers).
Voor Europ betekent het meerderheidsbelang in SAS dat de witte vlek in ons land is opgevuld. De hulpverleningsorganisatie heeft nu vestingen in 22 landen.
SAS boekte vorig jaar een omzet van f 5 mln en een brutowinst van 6,5 ton. De omzet van Europ Assistance bedroeg vorig jaar f 1 mld met een nettowinst van f 55 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.