nieuws

Eureko saneert activiteiten met verlies van bijna f 68 mln

Archief

Eureko BV, de verzekeraar waarin alle niet-nationale activiteiten zijn ondergebracht van vijf Europese verzekeringsgroepen waaronder Achmea, heeft vorig jaar diverse activiteiten afgestoten waarmee forse verliezen zijn geleden. Het netto resultaat beliep f -2,3 (+1,7) mln.

Eureko is het eigendom van vijf verzekeringsgroepen: het Britse Friends Provident (31%), het Nederlandse Achmea (27,3%), het Zweedse Wasa (19,9%), het Deense Topdanmark (11,8%), en het Portugese BCP/Ocidental (10%).
De omzet van Eureko BV groeide vorig jaar naar f 1.316,3 (1.118,1) mln. Het bruto premie-inkomen van Eureko BV groeide vorig jaar naar f 1.129 (1.010) mln, een stijging van 12%. De levenpremies namen significant toe tot f 621 (398) mln, hoofdzakelijk door acquisitie van twee Ierse verzekeraars: NM Life Assurance Ireland en Friends Provident Ireland. De schadepremies daarentegen daalden tot f 508 (612) mln, waarvan f 371,1 (433,8) voor eigen rekening.
CB Direkt overgedragen
Ondanks de groei van de premie-omzet bleven de resultaten achter. De maatschappij boekte verliezen van in totaal f -67,7 mln, onder meer door toedoen van CB Direkt (f -11,8 mln).
Deze oorspronkelijk Belgische dochter van Centraal Beheer is overgedragen aan Achmea Groep, die nu volledig de verantwoordelijkheid heeft gekregen voor bewerking van de verzekeringsmarkt in de Benelux-landen. Met de verkoop van CB Direkt was f 39,6 mln gemoeid, aldus Eureko. Ook andere verliesgevende activiteiten van Eureko zijn inmiddels afgestoten. Door een positief resultaat van f 65,3 (63,9) mln op de overige activiteiten bleef het netto verlies over 1994 beperkt tot f -2,3 (+1,7) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.