nieuws

Eureko: meer premie, maar minder winst

Archief

Eureko, de alliantie van acht Europese verzekeraars waaronder Achmea, heeft in het eerste kwartaal een bedrijfsresultaat van e 79,5 mln geboekt, een groei van 79% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (e 44,4 mln).

De brutopremie-omzet van Eureko groeide in de eerste drie maanden met 10,9% tot e 2.260 mln. Het levenbedrijf had daarin het leeuwendeel met een brutopremie van e 1.129,5 mln (+13,5%). Het brutopremie-inkomen van het schadebedrijf kwam uit op 565,7 mln (+9,5%) en dat van het zorgbedrijf op e 565,0 mln (+7,1%). De groei werd vooral geboekt in Portugal, Ierland en Slowakije. In Nederland daalde de productie unit-linked levenpolissen.
Het operationeel resultaat van Eureko daalde in het eerste kwartaal tot netto e 104,4 mln, iets minder dan in dezelfde periode het jaar ervoor (e 112,9 mln). De nettowinst beliep e 80,2 (102,6) mln, een daling van 5,2%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.